Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Два гей-пингвина в Берлин осиновиха изоставено яйце (снимки)
Два гей-пингвина в Берлин осиновиха изоставено яйце (снимки)
08-13-19
добавено
2339
прегледа

Два мъжки пингвина от Берлинския зоопарк се грижат за изоставено яйце от юли месец насам, като са се нагърбили с дългото предизвикателство да станат родители, съобщава BBC

 

Еднополовата двойка пингвини Скипър и Пинг са отдадени на това да си имат собствено пиле.

 

 

Скипър и Пинг

 

 

Двамата са "осиновили" яйце, което е било изоставено от самотна женска от същия вид в зоопарка, и се държат точно по модела на родителите пингвини, редувайки се да топлят яйцето, като го слагат върху крачетата си, покрито от дебел пласт от кожата на корема им.

 

Те дават всичко от себе си, за да предпазят ценния товар от ревниви съперници, след известно количество подкрепа от хората, които се грижат за тях.

 

 

Пингвините от Берлинския зоопарк

 

 

"Просто трябваше да сложим яйцето върху краката на едно от момчетата и той вече знаеше какво трябва да прави", разказва служителят на зоопарка Норберт Замел.

 

"Една женска от групата от шест пингвина показваше слаб интерес към нейните яйца, а в зоопарка не сме имали пиленце от 2002 година. Успешно излюпване ще бъде страхотно събитие!", надява се Замел.

 

 

 

 

Двата 10-годишни мъжки пингвина бяха преместени в Берлин от зоологическата градина Хагенбек в Хамбург през април и оттогава са неразделни.

 

Гей-пингвини и от двата пола не са нещо ново и могат да се наблюдават както в природата, така и в плен. Подобни двойки от Лондонския зоопарк тази година се присъединиха към Прайда в града, а в аквариума "Дингъл Оушънуърлд" в Ирландия дори си имат гей-мнозинство, с осем от общо 14-те им пингвина, които са в партньорска двойка със същия пол.

 

 

 

 

 

Всъщност не се знае дали яйцето на Скипър и Пинг е оплодено, но ако двамата родители имат късмет, Берлинският зоопарк ще приветства своето първо пиле, родено при еднополова двойка, през ранния септември.

 

 

Източник: BBC