<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66268" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: 9...

ДДС-то за ресторанти, бебешки храни и книги окончателно пада на 9%

10 Юни 2020
0 494

Народните представители окончателно намалиха на 9% ДДС-то за хотелите и ресторантите, пише Дарик.

При второ четене на Закона за данък върху добавената стойност /ДДС/ бе намалена и ставката за храните, подходящи за бебета или за малки деца, бебешките пелени и бебешки хигиенни артикули, както и за книгите.

Румен Радев: 9% ДДС е работа “на парче“, а държавните бензиностанции – авантюра (видео)

Намалената ставка влиза в сила от 1 юли тази година и ще се прилага до 31 декември 2021 г.

9% ще бъде ставката за доставката на книги на физически носители или извършвана по електронен път, като в това число влизат и учебници, познавателни кножки и учебни комплакти, детски книги с илюстрации, за рисуване или оцветяване, печатни или ръкописни нотни издания.

9% ДДС ставка ще важи за настаняване, предоставено в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване на под наем на места за площадки за къмпинг или каравани.

Ставката ще важи за ресторантьорски и кетъринг услуги, които се състоят в доставка на приготвена или неприготвена храна.

Владислав Горанов е против по-ниско ДДС, според него даже трябва да е 24%

Парламентът реши и да бъде отпусната еднократна помощ на семействата на осмокласниците с ниски доходи. Помощта се отпуска при условие, че средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-ниска или равен на 450 лв.

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции