Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Девет жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз
Девет жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз
08-13-19
добавено
2323
прегледа

Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Девет жени твърдят, че десетилетия наред един от най-известните и влиятелни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва сексуален натиск върху тях, примамвайки ги с предложения за работа, пише Sky News.

 

 

 

 

Осем певици и една танцьорка са разкрили, че са били обект на сексуален тормоз от страна на тенорa в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век.

 

 

"В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да ти държи ръката по време на този бизнес обяд, или да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки", казва една от жените.

 

 

 

 

Седем от деветте обвинителки са споделили, че отказът да приемат ласките на Пласидо Доминго е повлиял неблагоприятно върху кариерата им. Някои казват, че така и не са получили ролите, които той им е обещавал. 

 

 

Само една от деветте жени е позволила да бъде назована по име - мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са пожелали анонимност, казвайки, че или все още работят в бизнеса и се страхуват от репресии, или се притесняват, че могат да бъдат унижавани публично и дори да бъдат тормозени.

 

 

 

 

Освен деветте обвинителки, половин дузина други жени са споделили, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно. Певци, танцьори, оркестранти, сценичен персонал, вокални педагози и администратори са споделили, че са били свидетели на непристойното поведение на легендарния оперен певец, който преследвал млади жени.

 

 

Една от тях е споделила, че е правила секс с Доминго два пъти, включително в хотел "Билтмор" в Лос Анджелис. Въпросната жена разказва, че когато Доминго си е тръгнал, е оставил 10 долара на скрина, заявявайки: "Не искам да се чувстваш като проститутка, но също така не искам да плащаш за паркиране".

 

 

 

 

Жените разкриват също, че са предприемали крайни мерки в опитите да избягват тенора - карали са колеги да ги придружават, докато работят, и не са отговаряли на обажданията му.

 

 

Обвинителките, които са били предимно млади и в началото на кариерите си, когато са станали обект на непристойните аванси на Пласидо Доминго, споделят, че са били окуражени да говорят от движението #MeToo.

 

 

Ето как Доминго отговори на обвиненията в свoe изявление:

 

 

 "Твърденията на тези неназовани лица, датиращи от тридесет години, са дълбоко смущаващи, и така представени, неточни. Все пак е болезнено да чуя, че вероятно съм разстроил някого или съм ги накарал да се чувстват неудобно, независимо колко отдавна е било това и въпреки най-добрите ми намерения. Вярвах, че всичките ми отношения и връзки са били приемани добре и са били по взаимно съгласие. Хората, които ме познават или които са работили с мен знаят, че не съм човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого", допълва оперната легенда.

 

 

Според него днешните правила и стандарти са много различни от тези в миналото. "Благословен и привилегирован съм, че кариерата ми в операта продължи над 50 години и ще се придържам към най-високите стандарти", казва още Доминго.

 

 

Източник: Sky News