<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75529" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какво р...

Делото срещу убиеца на Милен Цветков се очаква да бъде гледано най-рано в края на ноември

13 Октомври 2020
0 1725

Разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков приключи в края на миналия месец. В началото на октомври обвиняемият за смъртта му Кристиан Николов и адвокатът му получиха материалите, за да се запознаят с тях. От събраните доказателства става ясно, че скоростта при удара е била около 99 км/ч, а шофьорът е бил под въздействието на коктейл от наркотични вещества, но въпреки това е осъзнавал какво върши.

Кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта (18+)

За да разберем какво предстои оттук нататък, се свързахме с адвоката на близките на Милен Цветков Менко Менков. Той обясни, че в момента са в процедура по изчакване да приключи предявяването на материалите от досъдебното производство на обвиняемия и защитника му. След това следователят ще изпрати делото на прокурора, който в едномесечен срок ще изготви обвинителния акт и ще го внесе в Софийския градски съд.

Джипът на Кристиан Николов след катастрофата/Снимка: Булфото

„Оптимистичният срок за провеждане на разпоредителното заседание, в което ще бъдат призовани страните по делото, е от втората половина на ноември до Коледа“, каза още той в отговор на запитването ни кога се очаква да бъде гледано делото.

В началото на този месец адвокат Марковски разпространи от ефира на БНТ една опровергана впоследствие от Прокуратурата информация – че убиецът на Милен Цветков е пуснат под домашен арест. Всъщност, той е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ и се намира в следствения арест, въпреки че неколкократно адвокатът му внесе молби за неговото пускане под предтекст, че желае да продължи образованието си.

Какви са доказателствата срещу шофьора, обвинен за смъртта на Милен Цветков? (видео)

Припомняме, че в момента тезата на държавното обвинение е че Кристиан Николов е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл, за което го грози затвор от 10 до 20 години и доживотно лишаване от право да управлява МПС.

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции