Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Делян Пеевски: ДПС няма да подкрепи 1 лев субсидия за партиите, нека да е 0 лева!
Делян Пеевски: ДПС няма да подкрепи 1 лев субсидия за партиите, нека да е 0 лева!
06-12-19
добавено
2203
прегледа

ДПС няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за 1 лев партийна субсидия, заяви пред журналисти депутатът от ДПС Делян Пеевски, който и днес дойде в парламента. Той каза обаче, че партията му ще подкрепи партийната субсидия да е 0 лева, пише Dir.bg.

 

ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ГОРАНОВ СЕ САМООНЕВИНИ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ

 

Днес в пленарна зала ще се гласува предложението на ГЕРБ партиите да получават от бюджета по 1, а не по 11 лева за действителен глас, както е сега.

 

"За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лев субсидия. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лева и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", коментира преди дебатите Пеевски.

 

На въпрос дали това няма да постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски отговори, че 1 лев е фалит на партиите.

 

"И при 1 лев, и при 5 лева партиите фалират. Зависимостите и в двата варианта са еднакви. И при 0 лева също. Ако няма държавно финансиране, каквото има в цяла Европа, тогава трябва да изберем американския модел", заяви и колегата му от ДПС Йордан Цонев.

 

По думите му това е отворен модел, финансира се от икономически субекти и граждани с публичност на средствата.

 

Източник: Dir.bg