<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94064" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК обяви око...

“Демократична България” все пак ще иска диалог с парламентарната група на “Има такъв народ” (аудио)

15 Юли 2021
0 1786

Компанията в опозиция и компанията в управление би могла да бъде най-различна, заяви в интервю за БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

“Ясно е, че имаме политическа криза и тя не може да бъде разрешена, без да се реши проблемът корупцията – това е диагнозата. Докато не се появи парламент, който да осъществи лечение, тази криза ще стои”, смята Иванов.

Тошко Йорданов нападна Христо Иванов през социалните мрежи (снимки)

“Ако има правителство на малцинството само с гласовете на ИТН, това много бързо ще се превърне в целувка на смъртта”, предупреди съпредседателят на ДБ. По думите му, то „ще се превърне в поредното правителство, което ще се носи по вълните на едни неясни мнозинства и винаги по тези вълни ще виждаме медузите на ДПС“.

Много хора имат интерес да сведат разговора до интрижки за постове, заяви Иванов. „Не искаме нито порции, нито постове“, декларира лидерът на „Да, България“, според когото така разговорът се подменя.

Христо Иванов   Снимка: Борислава Борисова

Относно усилията да се реализира първия мандат и заявките на „Има такъв народ“ Христо Иванов изтъкна, че „този подход и тази формула от отказване от програмни очаквания, които са създадени и ангажименти, които са приети, е неприемливо не просто за ДБ“.

„За да подкрепим, ние трябва да видим минимум шанс това управление да свърши някаква работа“, допълни той.

“Когато се събере парламентът, ДБ ще покани ПГ на ИТН на публична дискусия по ключови теми и задачи, уточни Христо Иванов. Разговори до момента на лидерско ниво не е имало, въпреки правените опити от страна на ДБ”, потвърди той.

По повод поста на Тошко Йорданов в Тиутър, Христо Иванов коментира, че Фейсбук може лесно да се запълни и нахрани с мемета, клипчета и снимки и това е „сигурен начин да не проведем сериозен разговор“, което по един или друг начин ще бъде оценено от избирателите, независимо кога ще бъдат следващите избори.

Запитан ако парламентарната рулетка се завърти и третият мандат бъде връчен на ДБ Христо Иванов поясни:

„Нямаме готово правителство. Изобщо не е воден такъв разговор. В момента нашият фокус е върху първия мандат.“

Според него „тези шумове отразяват по-скоро притесненията на Бойко Борисов“.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции