<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87213" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Магаре показ...

“Демократична България” е готова на преговори за правителство на Слави Трифонов (видео)

12 Април 2021
0 1455

„Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са на ред (след като ГЕРБ евентуално не успее да състави правителство, б.р.) и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани борисовата държава от власт.“ Това обяви пред bTV ген. Атанас Атанасов, съпредседател на петата политическа сила в парламента – “Демократична България”.

Той се обяви за широка антикорупционна коалиция, като дори каза, че ако БСП или ДПС депутати ги подкрепят, те не могат да ги изгонят от залата.

“Днес проблемът в България не е ляво – дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията”, обяви Атанасов. Това му изказване бе в отговор на директен въпрос ще участват ли в кабинет, подкрепен от БСП.

Кой колко депутати вкарва в парламента? (видео)

„Въпросът е за програмните намерения на правителството, а това кой ще гласува за него, е свобода на всеки един народен представител в парламента“, уточни представителят на ДБ.

Според Атанасов първият на преминалите избори – ГЕРБ няма никакъв шанс да състави правителство, защото са изолирани политически.

По думите му в момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции