<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

“Демократична България” обяви готовност за разговори за кабинет с “Има такъв народ” (видео)

15 Април 2021
0 3974

“Не бихме подкрепили по никакъв начин управление на ГЕРБ.” Това каза представителят на коалиция „Демократична България“ Христо Иванов в изявлението си първия работен ден на 45-ото Народно събрание.

“Легитимно е, ако бъде поискана наша подкрепа, да влезем с уважение и конструктивизъм в разговор за това какво управление би могло да бъде излъчено с мандата на „Има такъв народ“”, допълни той.

Новите 240 депутати се заклеха, Бойко Борисов депозира оставката си (снимки)

&#8220;Демократична България&#8221; обяви готовност за разговори за кабинет с &#8220;Има такъв народ&#8221; (видео)

“Основното нещо, което искат българските граждани, са закони и правила, за да бъде България свободна. Това не може да стане само със сговаряне по кьошетата”, подчерта Иванов.

И добави: “Това НС ще може да свърши само една от задачите – да отстрани от управлението Борисов, ГЕРБ и техните вечни партньори по консумация на властта – ДПС.

Според него, заедността е важна, но още по-важно е законността.

“Поставяме си за цел предсрочно да прекратим мандата на главния прокурор Иван Гешев и след това реформа на ВСС. Внесохме пакет от изменения в Закона за съдебната власт за закриване на специализираната прокуратура. Ще внесем изменения, които ще ликвидират КПКОНПИ, защото тя също се превърна бухалка. Цацаров ще бъде освободен от власт”, добави още Иванов.

Той каза също: “Не ни е страх от предсрочни избори, в това няма нищо страшно, но смятаме, че трябва да работим за приоритетите, които посочих, каза още той. Не ни е страх от предсрочни избори, в това няма нищо страшно, но смятаме, че трябва да работим за приоритетите, които посочих”.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции