<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на "Хип...

Деница Сачева: Оставката на Борисов не е тема (видео)

05 Септември 2020
0 1351

“Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична. Пред нас стоят важни задачи и първата е отвореният дебат за промени в Конституцията и темите, свързани с върховенството на закона, изборния кодекс, актуализацията на бюджета и приемането на бюджета за следващата година”. Това заяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

“Темата за върховенството на закона няма да бъде решена с протести, а с диалог между всички партии. Това е тема, по която има нужда от общо национално съгласие”, каза още тя.

Според нея настоящата ескалация ще бележи бъдещето политическо развитие на държавата.

“Онези лидери, които не я спират, след това няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са “Отровното трио”, на второ място е президентът. Не се търси диалог, а точно обратното”, заяви социалният министър.

Според Сачева нито един представител на българското правителство и на управляващата партия няма никакъв интерес и никога не е призовавал за кръв на протестите.

“Защо му е на правителството да организира това? Това са възмутителни спекулации. Как правим така, че да има активни провокации, къде са доказателствата за това?”, попита тя.

Търпим негативи от ситуацията, но въпреки това се опитваме да правим всичко възможно за деескалация на напрежението, посочи Деница Сачева.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Petya

    06 Септември 2020

    На тази дебела нагла свиня да й се запуши устата с една ябълка, че да спре да бълва очевидни лъжи

Покажи всички Скрий

Реакции