<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Деница Сачева: При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември (видео)

01 Август 2020
1 2425

“Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври”. Това заяви пред bTV министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в Министерството на труда и социалната политика. Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши“, каза Сачева.

По нейните думи, “трябва да се вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата“.

“Нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата – лекари, социални работници, да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и към родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен“, заяви социалният министър.

Сачева напомни, че според Изборния кодекс, този вот трябва да се организира с машинно гласуване, 2-3 месеца преди редовните избори. Това ще „доведе до спиралата да се чудим кои са законно организираните“ избори, смята тя.

Правителството губи имиджово от това да остане на власт, но смята, че е по-правилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа, добави социалният министър.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Plamen Koynov

    01 Август 2020

    По-добре да се окраде каквото може докато може... Общо взето това каза.

Реакции