Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Деница Сачева ще е новият социален министър (видео)
Деница Сачева ще е новият социален министър (видео)
12-01-19
добавено
1227
прегледа

Деница Сачева ще е новият министър на труда и социалната политика. Това обяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов, след като в петък поиска и получи оставката на Бисер Петков. Видео от изказването можете да видите тук: 

 

 

Стандард енд Пуърс даде на България най-високия кредитен рейтинг на Балканския полуостров. Тази оценка отговаря на всички атаки срещу нас. Посочва се стабилният напредък по присъединяването към ERM II и устойчиво икономическо развитие. Подобрена е рамката по несъстоятелността и прането на пари. Нетният ни държавен дълг е с 6% пункта по-нисък. Излишъците по текущата сметка ни осигуряват буфери и при нова криза ще сме подготвени.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, December 1, 2019

 

 

Сачева в момента е зам.-министър на образованието и науката. Тя беше заместник социален министър от 2016 до април 2017, като голяма част от кариерата ѝ е преминала в Министерство на труда и социалната политика.

 

 

 

 

СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР БИСЕР ПЕТКОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

 

 

Борисов съобщи още, че в сряда ще има решение на МС за освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова. "Имаше областни градове с по-тежък проблем с водата, сложиха си режим, харчиха разумно, режимът им падна, подменяме цялото водоснабняване, строим язовири", коментира още Борисов, цитиран от "24 часа".

 

 

 

 

"С Деница Сачева мисля, че ще имаме по-добри резултати. Консултирал съм го с Валери Симеонов. Казах му и за областния управител на Перник. Говорил съм с партньорите", допълни Борисов. 

 

 

Относно оставката на Бисер Петков като социален министър, Борисов коментира:  "С най-голямо уважение към майките, аз решавам кой ще се назначи и кой ще се освободи. Никой не иска да работи с него от кабинета". 

 

 

Източник: 24 часа