<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70589" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СДВР: Задържа...

Денонощна блокада и на кръстовището пред общината във Варна (видео)

04 Август 2020
0 825

Първа денонощна блокада на възлово кръстовище беше изградена във Варна.

Демонстранти в морската столица разпънаха в понеделник над 10 палатки и шатра пред срадата на общината в града и обявиха готовност да поддържат блокадата, докато не бъдат изпълнени исканията за оставки на третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Три големи кръстовища в София остават блокирани от протестиращите

Късно вечерта в понеделник полицията разположи метални ограждения около лагера, за да осигури безопасността на протестиращите. Над 100 участници в блокадата развяваха български знамена и скандираха “Оставка”.

Хората, прекарали нощта в палатковия лагер във Варна, споделиха пред медиите, че всичко е преминало спокойно и ще подкрепят докрай исканията на протестиращите в София, където демонстрации се провеждат всяка вечер от 9 юли насам.

Денонощна блокада и на кръстовището пред общината във Варна (видео)

Антиправителствени протести се провеждат и в други градове в страната, както и в чужбина. Отцепен остава и подстъпът от Стара Загора към автомагистрала „Тракия“, където протестиращи бяха спрени от полицията в опит да я блокират още в петък. В понеделник кметът на града Живко Тодоров посети протестиращите, но не успя да ги убеди да се разотидат.

ORF2: Ако протестите в България продължат до септември, вероятно ще се стигне до оставка (видео)

В 23 града в държави на три континента бяха организираха протестни акции през последните няколко дни от българите, живеещи там. Те изразяват подкрепата си към демонстрациите в страната и добавят допълнително искане от страна на българите зад граница – възможност за дистанционно и електронно гласуване.

Източник: Свободна Европа

Видео: бТВ


Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции