<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бащата на Джо...

Депутати демонстративно нарушават закона, като ходят без маски в парламента (видео и снимки)

24 Юни 2020
0 981

Скоро след връщането на маските като задължителни за закритите пространства, депутати без предпазни маски бяха забелязани в парламента днес, предаде бТВ.

Това се случи и след като Столичната регионална здравна инспекция състави предписание за спазване на противоепидемичните мерки в Народното събрание.

Според действащите в момента правила, при установяване на неспазване на издаденото предписание, нарушителите носят персонална административна отговорност.

„Средата в парламента е рискова и това съм го казвал много пъти. Разстоянието между седалките е не повече от 20-30 см. Ще трябва да се проведе разговор с ръководството на Народното събрание“, каза на брифинг в Министерския съвет здравният министър Кирил Ананиев.

По думите му трябва да се измисли организация за присъствие в парламента при обсъждане и взимане на решения, така че да се осигури поне някакво отстояние на една седалка между народните представители.

На въпрос ще има ли санкции за депутатите, които не носят маски, Ананиев заяви, че „прошка няма да има за никого“ и нарушителите ще бъдат санкционирани.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов също наруши заповедта за носене на маски в закрити пространства.

Борисов наруши заповедта за носене на маски в деня, в който тя влезе в сила (видео и снимки)

This image has an empty alt attribute; its file name is борко2-10.jpg

За това свое провинение той ще бъде глобен с 300 лева.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции