<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гълъб се качи...

Депутатът Менда Стоянова: Бюджет 2020 е пица с шунка и пармезан (видео)

13 Ноември 2019
0 949

Депутатът от ГЕРБ и шеф на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова заяви, че "бюджет 2020 е пица с шунка и пармезан".

 

Днес в Народното събрание народните представители приемат на първо четене законопроекта за държавния бюджет за 2020 г.  Пред бТВ Стоянова коментира, че ако предишни години бюджетът е бил определян като постна пица или пица с пармезан, то сега тя е и с шунка.

 

За догодина са заложени повече разходи за образование, здравеопазване и отбрана. Освен това е планирано 10% увеличение на бюджетните заплати и 17% – на учителските. Минималната работна заплата в страната се вдига от 560 на 610 лв. Дефицит не се предвижда – колкото бъде събрано, толкова ще бъде изхарчено. Държавата ще може да тегли дълг от 2.2 млрд. лв. – два пъти повече отколкото през тази и предишни години. Заложеният икономически растеж е 3.3%.

 

Думите на Стоянова всъщност са препратка към изказването на бившия финансов министър Симеон Дянков, който беше определил бюджетът за 2010 г. като "малка, постна пица".

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции