<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=60813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И на собствен...

Десетки селища в община Рудозем останаха без ток след снега (видео)

06 Април 2020
0 189

Повече от 25 часа в рудоземското село Равнината хората са без електричество, предаде бТВ. Много проводници са скъсани, има аварии в електропроводите, нанесени вчера от падналите дървета след тежкия и обилен сняг.

Община Рудозем дори е в бедствено положение, все още осем населени места са без електричество.

“Може да се каже, че има много хора, които прекараха нощта на студено, защото се отопляват с електрическа енергия. Тези, които не са директно на ток, но имат локано парно, което също изисква ток“, обясни Румен Пехливанов, кмет на Община Рудозем.

“Много тежък сняг, който къса проводници, чупи стълбове, което не виждам как може да бъде предвидено или предотвратено, освен с подземни кабели, но това е нещо, което е много скъпо”, добави още кметът Румен Пехливанов.

Заради снега усложнена бе и обстановката по пътищата. На места преспите надхвърлиха метър. А покрай обилния сняг вчера за почистването на планинските проходи бе включена и роторна машина.

Аварийни екипи работят по отстраняването на авариите в цялата Смолянска област. Очаква се към края на деня обстановката да се нормализира.

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции