<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще бъде опозиция в 46-ото Народно събрание (видео)

21 Юли 2021
0 539

“В 46-ото Народно събрание ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция.” Това заяви председателят на ПГ на коалицията Десислава Атанасова при първото заседание на парламента.

Тя допълни, че основният им опонент няма да бъдат управляващите партии, които и да са те, а ще бъде хаосът.

„Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това – „Честито на първите“. Те се проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск на служебното правителство срещу членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на представители на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество“, каза Атанасова.

Тя призова за възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство.

Атанасова заяви, че коалицията не очаква да бъде поканена да преговаря за бъдещето управление.

„Това са трите най-важни условия за справяне със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество. Загрижени сме, че управленските приоритети на партия ИТН не видяхме да бъде анонсирано нито едно от тези предизвикателства. В бързината да съставят проектокабинет колегите от формацията на Станислав Трифонов бяха забравили дори да споменат тези проблеми. За нас това е симптом на неспособност да се отчитат и да възприемат факти“, коментира депутатът от ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС прогнозира, че правителство няма да бъде съставено.

Атанасова добави, че те няма да подкрепят кабинет на малцинството.

„Винаги, когато сме участвали в управлението, сме държали да носим отговорност за решенията, които взимаме. Евентуалното бъдещо управление ще бъде изправено пред още един проблем, който ще му бъде завещан от служебния кабинет – растящата вътрешна конфронтация в българското общество“, уточни тя.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции