<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74827" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев комент...

Десислава Атанасова ще брани конституцията на ГЕРБ във временна комисия

02 Октомври 2020
0 1013

ГЕРБ, “Обединени патриоти” и “Воля” създават временна комисия в парламента, която да обсъжда и анализира проекта за нова конституция, предаде Дневник.

За председател бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, която в първия мандат бе за кратко здравен министър, когато Борисов я определи като “тежката артилерия на партията”.

Репортерът ни Дани Йорданов посети бившия Партиен дом, за да попита депутатите от Народното събрание подкрепят ли избора на нова конституция. Видеото може да си припомните горе.

Господарите питат депутатите мафия ли е протестът и защо хора с ниско доверие пишат Конституция

В комисията влизат още Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Искрен Веселинов, Борис Ячев и Христиан Митев от “Обединени патриоти” и Симеон Найденов, Пламен Христов и Елена Пешева от “Воля”. В нея ще участва и Спас Панчев като представител на нечленуващите в парламентарни групи, който бе предложен от ГЕРБ.

Марешки: Подписах проекта за Конституция, без да съм го чел (видео)

По същество комисията може да прави само дискусии, тъй като нова конституция се приема само от Велико народно събрание, а в този парламент няма да се съберат 160 гласа за свикването му.

ГЕРБ събра 120-те подписа за нова Конституция (видео)

Депутатите от БСП и ДПС са отказали да се включат в комисията с мотив, че не подкрепят свикването на Велико народно събрание и гласуване на нова конституция.

Според опозицията дейността на комисията цели единствено да задържи Борисов на власт възможно по-дълго време.

Източник: Дневник

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции