<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36883" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Емо Чолаков н...

Десислава Иванчева е сигурна, че ще бъде осъдена и на втора инстанция (видео)

25 Април 2019
0 5381

Десислава Иванчева, която бе осъдена на първа инстанция на 20 години затвор, е сигурна, че присъдата ѝ ще бъде потвърдена и на втората, съобщава Mediapool.

 

Бившата кметица на "Младост" се появи за първи път пред медиите след произнасянето на присъдата, когато бе задържана под стража.

 

ДЕЛОТО "ИВАНЧЕВА": РЕКОРДИ ПО БЪРЗИНА И ТЕЖЕСТ НА ПРИСЪДИТЕ

 

Иванчева бе привикана като свидетел по дело за катастрофа в Софийския районен съд.

 

"Втора инстанция, за съжаление, знаете, че е Ушев (председателят на апелативния спецсъд Георги Ушев б.р.), 14 съдии, които бяха против нас още в досъдебното производство, които направиха гавра с нас и нашите права, така че на втора инстанция, за съжаление, ще бъдем почти сигурно осъдени", заяви Иванчева.

 

Апелативният спецсъд на няколко пъти отказа да я пусне от ареста, а след проверка на Върховния касационен съд се оказа, че не са спазени процедурите за движението на делото между инстанциите. Тогава бе установено, че Ушев лично е говорил със съдията Иво Хинов и е поискал делото бързо да се изпрати за произнасяне в неговия съд.

 

ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА ПРОКУРАТУРАТА, ВКС ПРОВЕРИ ДЕЛОТО ЗА ИВАНЧЕВА (ВИДЕО)

 

При проверката на върховните съдии прокуратурата сътвори скандал, след като предложи на Ушев да не дава делото, докато няма окончателно произнасяне за задържането на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Материалите все пак бяха дадени, но съдиите от апелативния съд се оплакаха от шефа на ВКС Лозан Панов пред Висшия съдебен съвет заради проверката. ВСС поиска от съдебния инспекторат да провери шефа на ВКС. Тази проверка завърши със заключение, че Панов не е извършил нарушения и не е накърнил независимостта на съдиите.

 

ЗАЩО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ ИВАНЧЕВА Е ВИНОВНА

 

20-годишната присъда на Иванчева и 15-те години, присъдени за помагачество на Биляна Петрова предизвикаха сериозни спорове. Дни след решението спецсъдът излезе с позиция, с която призова от съда да не се очаква добрина, а справедливост.

 

Изтпчник: Mediapool

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции