<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убиецът на Ми...

Десислава Иванчева обяви, че ще обжалва присъдата си на трета инстанция (видео)

09 Юли 2020
0 342

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева продължава да е под домашен арест, след като на втора инстанция съдът постанови за нея 8 години затвор, вместо 20 години, предаде bTV.

Тя и заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Десислава Иванчева обяви, че ще обжалва присъдата си на трета инстанция (видео)

Иванчева определи присъдата си като абсурдна и посочи, че ще я обжалва на трета инстанция.

Иванчева e призната за виновна и на втора инстанция, съдът намали присъдата ѝ на 8 години (снимки)

„Поръчката изпълнена, целта е да бъдем наказани, но ние продължаваме да се борим, не сме поискали подкуп. При нас не е имало авторство, адвокатът ми ще подаде молба в касационния съд и ще обжалваме. Надявам се да бъдем оневинени“, каза бившият кмет.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

“Доказахме, че СРС-тата са незаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без надзор, получава се нова страница“, посочи още тя.

По нейните думи, тя и заместничката ѝ са подслушвани много преди да се получи сигналът от Ваклин. Според нея това е политическо подслушване.

Десислава Иванчева допълни, че според нея прокуратурата няма дори снимка, за да докаже искане на подкуп.

„Човекът, който е подслушвал телефоните е написал в доклада за 29 март, че ние не сме искали нищо дотогава. Така че на 16 март няма как да се е случило нещо. На 11 април, втората среща с г-н Дюлгеров, с измислени голи думи прокуратурата твърди, че около полунощ сме се видели и там сме извършили корупционното искане. Ние имаме донос до Икономическа полиция за същия ден, че сме били на обект, който сме проверявали в 1:30 ч., има снимки“, каза Иванчева.

И допълни, че за въпросната проверка има сигнал, че е откраднала пакет с цимент и винтоверт.

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции