<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ив...

Десислава Иванчева представи набързо предизборната си платформа в съда (видео)

25 Април 2019
0 13136

"България да остане етнически независима със собствена традиция, а не да се слеем с европейската общност", обяви като част от предизборната си програма независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева днес, когато имаше възможност за кратко изказване пред медиите. Информацията предаде Mediapool.

 

Тя бе в Софийския районен съд като свидетел по старо дело за пътно-транспортно произшествие. Иванчева използва случая, за да направи бързо и импровизирано представяне на политическата си платформа.

 

Бившата кметица на "Младост" е осъдена на 20 години затвор на първа инстанция за искане на подкуп и се обявява за жертва на репресивния апарат и управляващата партия ГЕРБ.

 

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА Е СИГУРНА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА И НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ (ВИДЕО)

"Имаме достатъчно енергия да се борим, не само в България, но и извън България, защото е ясно, че в България корупцията е доста дълбока. Ще трябва и отвън да имаме сила и смелост да задаваме въпроси, които са свързани с мафията, с правосъдието, със съдебната система. Когато си навън и си евродепутат и имаш смелостта да ги задаваш, защото има мониторинг, доклади за разследване, проследяване на субсидиите къде отиват за животновъдството и за други субсидии да се борим… И България да остане естествено етнически независима със собствена традиция, а не да се слеем с европейската общност… Но ще имаме доста сила да се борим с корупцията", каза Иванчева задъхано, за да използва краткото време за изказване, което ѝ бе отпуснато от съда.

 

"Надявам се да не водя кампания от ареста, защото имам право на равен старт с всички", допълни Иванчева. След това обясни, че дори и да я пуснат от ареста, тя пак няма да има равен старт, защото ще е под много по-сериозен стрес от останалите кандидати.
Бившата кметица на "Младост" каза, че ако съдът все пак ѝ откаже пускането от ареста за кампания, то нейният говорител Петър Кърджилов да се явява вместо нея.

 

"Той знае как мисля", обясни Десислава Иванчева. По жребий тя ще бъде първата, която ще получи право да участва в различните предизборни формати, излъчвани по БНТ и БНР .

 

 

Източник: Mediapool

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции