Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Десислава Радева допусна грешка със словенския президент, заяви експерт по протокол
Десислава Радева допусна грешка със словенския президент, заяви експерт по протокол
Вземи EMBED
Loading the video...
03-14-19
добавено
3966
прегледа

Десислава Радева е допуснала грешка при целувката със словенския президент Борут Пахор с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин.

 

 

 

"Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави - всъщност те не се целуват, а само допират бузи", каза в "Тази сутрин" по bTV Кристина Крънчева, експерт по протокол и корпоративен етикет.

 

 

Според нея поведението на Радева изглежда като непознаване на етикета. Експертът по протокол отбеляза също, че има и много червила, които не оставят следи. Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е напълно недопустим, коментира Крънчева.

 

 

"Жестът е мил, когато става въпрос за дете в семейството, ако случайно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е абсолютно недопустимо. Дори и да има следа, това е работа на протокола, който ще каже: "Избършете се". Протоколът е за това - да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прах по обувките", подчерта тя.

 

 

Крънчева отбеляза, че правилното в случая е да не се прави нищо.

 

 

По думите ѝ с поста си в "Инстаграм" словенският президент "поема момента, за да излезе от ситуация г-жа Радева, което е много добър жест".

 

 

Източник: dir.bg