Следва: Инфлуенсъри ...

Детето с аутизъм, което инфлуенсъри осиновиха, а после “върнаха”, се издирва от полицията (снимки)

03 Юни 2020
38 8098

От полицията в щата Охайо, САЩ издирват осиновеното детенце с аутизъм на семейство инфлуенсъри, след като те го “върнаха”, изтривайки всички снимки с него от профила си в Instagram, пише DailyMail.

За предизвикалия силен отзвук случай с изоставеното осиновено дете от двамата ютюбъри ви разказахме миналата седмица:

Инфлуенсъри върнаха осиновено дете аутист след три години, било им “твърде трудно” (видео)

YouTube звездата Мика Щафер и съпругът ѝ Джеймс са разследвани от властите в Охайо, след като оповестиха миналата седмица, че са дали осиновеното от тях момченце Хъксли на друго семейството. Във видео обръщение, качено в канала им, те мотивират решението си с това, че животът им е станал твърде труден при отглеждането на дете с аутизъм, осиновено от тях три години по-рано в Китай.

Признанието на Мика и съпруга ѝ предизвика взрив от негодувание в мрежата и вече им струва разтрогването на партньорствата с именити компании-рекламодатели. Част от последователите ѝ в социалната медия отбелязват, че Мика е спечелила доста пари от видеата относно Хъксли, включително и такива, публикувани преди официално да бъде осиновен.

От вторник стана ясно, че Мика е изтрила всички снимки, в които присъства малкият Хъксли от профила си в Instagram с над 200 000 последователи, оставяйки само онези, в които присъстват четирите ѝ биологични деца.

От полицейската служба на Охайо са заявили, че в издирването на момчето са включени „няколко други агенции“.

„Случаят е особено важен за нас“, е заявил говорител на полицията. „Но тъй като е в активна фаза, не можем да дадем повече подробности.“

Миналата седмица 32-годишната Мика и 34-годишният Джеймс публикуваха емоционално видео в канала си в YouTube, в което заявиха, че Хъксли, когото са осиновили през 2017 година, се нуждае от специални грижи, които не са по силите на семейството и за съжаление трябва да се разделят с него. Части от него с превод можете да си припомните по-горе, а цялото обръщение вижте тук:

Съпрузите Щафър имат 328 000 последователи в съвместния им канал в YouTube, където споделят видеа от 2015 година досега. Двамата имат четири деца.

Източник: DailyMail

Снимки: Instagram

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции