<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26245" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дете пропадна в асансьорна шахта в Пловдив

06 Юни 2017
0 3580

Повреден асансьор с малко дете в него пропадна в шахтата в блок в центъра на Пловдив. В ранния следобед в понеделник 7-­годишното момиче е заседнало в асансьора, след като той внезапно е рухнал под нивото на първия етаж, съобщи БНР. Пловдивският отдел на Агенцията за метрологичен и технически надзор прекрати договора между кооперацията на ул. „Тодор Влайков“ 2 и фирмата „Пролифт Сервиз“, осигуряваща поддръжка на съоръжението.

 

Детето не е пострадало, но е в тежко психическо състояние, тъй като е престояло над половин час блокирано в затвореното пространство. Родители и съседи са чули виковете му и докато чакат помощ, са го упътвали да натиска аварийното джиесем­ устройство, което обаче не е работело.

 

 

По-­късно техниците от фирмата обяснили, че при пропадането е прекъснато електрическото захранване, а сигнализаторът се е оказал и без акумулаторна батерия. Освен това сигнализаторът няма обхват в бетонната асансьорна шахта, признават от фирмата.

 

От регионалния отдел на контролната агенция съобщиха, че след като приключи пълната проверка в компанията, тя ще бъде глобена с не по­-малко от 2 000 лева.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции