Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Детски градини у нас спират еднократните чаши
Детски градини у нас спират еднократните чаши
03-13-19
добавено
238
прегледа

През май 2017 г., детска градина "Мечо Пух" в град Варна размени пластмасовите чаши, с които децата пият вода, с метални. Промяната идва благодарение на една майка, която успява да убеди останалите родители. По този начин помагат на околната среда и спестяват 2000 лв. месечно. 

 

 

През 2019 г. някои детски градини в България решават да последват примера на Община Варна и загърбват еднократните пластмасови чашки за метални. А те ще бъдат изрисувани с различни животинки, за да познава всяко дете своята лична чаша. 

 

 

 

Родители из цялата страна сами поемат инициатива, като събират пари и купуват метални чаши за малчуганите. Това не само спестява пари дългосрочно, но и е доста по-хигиенично, защото всяко дете пие от своята чаша. 

 

 

Засега 19 детски градини в страната са заменили еднократните чаши за метални. Амбицията е този брой да нарасне значително до края на 2019 г. Благодарение на множество кампании и движения като Zero waste movement все повече българи се информират за вредите от използването на пластмаса. А прекрасни проекти като този, учат децата от ранна възраст да се грижат за планетата, околната среда и тях самите. 

 

 

Източник: uspelite.bg