Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Деца лежат в тесни килии до едни от най-радикалните джихадисти на ИДИЛ (видео)
Деца лежат в тесни килии до едни от най-радикалните джихадисти на ИДИЛ (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
10-03-19
добавено
1151
прегледа

Непълнолетни деца на възраст под 17 години делят тесните и мръсни килии на сирийски затворнически лагер заедно с едни от най-радикалните и брутални джихадисти на "Ислямска държава". Шокиращи кадри, публикувани от Daily Mail, разкриват вътрешността на затвора, в който са събрани хиляди бойци джихадисти, присъединили се към "Ислямска държава".

 

 

 

 

Те са затворени с тесни и мръсни килии и буквално лежат един върху друг.  В лагера има 5000 затворници, много от които са чуждестранни екстремисти, включително европейци. Има опасения обаче, че привържениците на ИДИЛ готвят масирано бягство от лагерите и това създава огромно напрежение между самите екстремисти, задържани вътре.

 

 

 

 

Неуловимият лидер на ИДИЛ Абу Бакр Ал Багдади призова своите привърженици да разбият затворите и да спасят пленените бойци, предизвиквайки допълнителни опасения за сигурността в лагерите. Заради риска от бунтове и насилие в лагера са инсталирани камери за видеонаблюдение, които показват няколко от претъпканите затворнически килии, в които са настанени бойците на ИДИЛ.

 

 

 

 

Затворниците обаче не са разделени, което означава, че малки момчета до 12 години, голяма част от които са били радикализирани насила, сега са държани заедно с някои от най-кръвожадните затворници.

 

 

Източник: Daily Mail