<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ депозир...

Джамбазки иска задължителна казарма по Конституция, а самият той не е служил (видео)

17 Август 2020
0 5028

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обясни пред “Тази сутрин” на бТВ, че е учил висше юридическо образование “близо 10 години, 8, ако не се лъжа” и не е прекъсвал следването, за да отиде войник.

Джамбазки защити за пореден път искането на партията му за връщане на задължителната казарма, но се оказа, че самият той не е служил.

Водещата го репликира, че от биографията му излиза, че е учил 12 години право, от 1998 до 2010 година, при което той уточни:

“Вие бъркате семестриалното завършване с полагането на държавния теоретико-практичен изпит.“

Джамбазки иска задължителна казарма по Конституция, а самият той не е служил (видео)

За да не отиде в казармата, той представял служебни бележки, че е студент, но каза, че не си спомня колко пъти е правил това. На въпрос защо не е прекъснал следването си, за да изпълни дълга си към Отечеството, Джамбазки отговори, че “право трудно се завършва, ако си прекъснал веднъж“.

Джамбазки иска задължителна казарма по Конституция, а самият той не е служил (видео)

По думите му е важно да има наборна служба “на първо място по геополитически причини“, а на второ – “защото през наборната военна служба младите мъже и жени, които са отслужили, придобиват навици, които са полезни в обществото и за тях самите и изграждат ценности”.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е хванат да шофира с алкохол в кръвта, отнета му е книжката (видео)

ВМРО от години настоява за връщането на задължителната казарма, но след като коалиционните партньори от ГЕРБ отказаха, партията на вицепремиера Красимир Каракачанов се опитва да уреди т.нар. “доброволна служба”.

Видео: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции