<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Витанов...

Джеф Безос стана първият човек в света с богатство над 200 милиарда долара

27 Август 2020
0 5912

Най-богатият човек в света вече е още по-богат! Това се случи, след като собственикът на компанията за онлайн търговия Amazon Джеф Безос стана първият човек с богатство над 200 милиарда долара, пише Daily Mail.

56-годишният предприемач основава Amazon през 1994 г. и притежава 11 на сто от компанията. В сряда следобед, когато растящите акции на гиганта в електронната търговия се покачиха с още два процента, това добави 4,9 милиарда долара към богатството на Безос.

Увеличението, съобщава Forbes, вдига стойността на състоянието му до 204,6 милиарда долара.

Сега Безос има близо 90 милиарда долара повече пари от втория най-богат човек в света – Бил Гейтс. Той в момента притежава „само“ 116,1 милиарда долара.

64-годишният основател на Microsoft беше първият човек с богатство на стойност над 100 милиарда долара.

А Джеф Безос би имал още повече пари, ако не беше преминал през най-скъпия развод в света. Миналата година, през юли 2019 г., Безос финализира развода си с Макензи, съпругата му от 26 години. Той ѝ даде 25 на сто от акциите си в Amazon като част от споразумението. Тя работеше за компанията и е изиграла основна роля в развитието ѝ.

Джеф Безос дава една четвърт от своя дял в Amazon на бившата си съпруга

Днес акциите на Макензи са на стойност 63 милиарда долара, което я прави втората най-богата жена в света, след 67-годишната наследница на L’Oréal Франсоаз Бетенкорт Майерс.

Сега Безос е в интимни отношения с бившата телевизионна журналистка Лорън Санчес, 50-годишна.

Amazon отчита увеличение на цената на акциите с близо 80% от началото на годината, тъй като пандемията от коронавирус принуди хората да останат в домовете си и да наблегнат на онлайн поръчки. На 1 януари Безос имаше приблизително 115 милиарда долара, но оттогава той увеличава богатството си с над 85 милиарда долара.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции