<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джордж Р.Р. Мартин отвори своя собствена книжарница в Санта Фе

17 Декември 2019
0 389

Джордж Р.Р. Мартин отвори своя собствена книжарница в Санта Фе, Ню Мексико, която за съжаление все още не продава дългоочаквания роман „Ветровете на зимата“.

 

Авторът на „Песен за лед и огън“, който придоби кино „Jean Cocteau“ в Санта Фе през 2013 г., вече отвори и книжарницата "Beastly Books" (Зверски книги), която се намира непосредствено до него. Магазинът е именуван в чест на най-известният филм на  Жан Кокто – „Красавицата и звярът“, както и на телевизионно шоу, по което работил през 80-те години.

 

Мартин каза, че той и неговите сътрудници решили да отворят книжарницата, след като са били домакини на десетки срещи с известни писатели в киното.

 

„Проблемът беше, че лобито в киното беше твърде малко за нас, за да изложим всички тези прекрасни книги с автографи. „Имайки това предвид… отворихме собствена книжарница непосредствено до театъра… Влезте и ни посетете следващия път, когато дойдете в Страната на очарованието. Зверски книги! Чуйте нашият рев!“, пише той в своя блог.

 

Книжарницата също ще продава и огромен запас от подписани копия на собствените книги на Мартин, обеща той. Това обаче, което не се продава, поне засега, е „Ветровете на зимата“ –  шестият роман от сагата „Песен за лед и огън“, на която се основава сериалът „Игра на тронове“ на HBO.

 

Мартин обеща, че книгата ще бъде завършена до следващото лято, когато трябва да посети Нова Зеландия по случай "WorldCon" – конференция по научна фантастика.

 

Мартин не е единственият голям автор, притежаващ своя собствена книжарница, тъй като Ан Патет също отвори една – „Парнас“ в Нешвил, Тенеси през 2011 г., Джуди Блум отвори малка книжарница в Кий Уест, Флорида през 2016 г., а Луиз Ердрих притежава "Биркбарк" в Минеаполис.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции