<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80200" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мачът между А...

Джошуа и Фюри са готови да се откажат от титлите си, за да има мач помежду им

17 Декември 2020
0 3740

Двамата актуални шампиони в световния бокс тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са готови да се откажат от титлите си в името на това да има мач помежду им, предаде bTV.

За подобен сблъсък се заговори секунди, след като Джошуа победи Кубрат Пулев при защита на един от поясите. Всички във Великобритания очакват да видят как един срещу друг на ринга се изправят двамата местни любимци, но каква цена трябва да платят боксьорите?

Най-вероятно те ще трябва да се откажат от някои от титлите, а победителят да не бъде титулуван като абсолютен световен шампион в тежка категория. Това се налага заради желанието на различните организации първо да бъдат проведени задължителните защити на поясите.

Антъни Джошуа е настоящ шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). А Фюри е носителят на пояса на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория.

Правилникът задължава притежателите на титлите да ги защитават срещу претендентите. Кубрат Пулев беше такъв за IBF.

От WBO обаче държат Джошуа да се изправи първо срещу претендента Олександър Усик, а чак след това, при евентуална победа, да проведе мача с Фюри.

“Имаме такава среща като план в близко бъдеще, просто институциите и асоциациите трябва да разберат. Това ще е най-големият мач в бокса и е нужно да го направим. Той ще е по-важен от всички пояси и версии. Хората го искат, ние го искаме, спортът има нужда от него. Да захвърлим цялата политика. И Антъни, и Фюри, са готови да се откажат от титлите си, ако това е цената за тази среща”, заявил е пред Би Би Си промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Мачът между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да генерира до 500 млн. паунда

Евентуален мач между Джошуа и Фюри би генерирал огромни приходи, като прогнозите са, че двамата боксьори биха спечелили по 200 млн. долара.

Абсолютен световен шампион в тежка категория в бокса не е имало от 20 години. Тогава Ленъкс Люис беше притежател на всичките колани.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции