<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Навални пусн...

Джо Байдън обяви, че смята Путин за “убиец” и че скоро ще си плати за намесата в изборите в САЩ (видео)

17 Март 2021
0 7994

Американският президент Джо Байдън заяви в интервю за ABC, че смята руския президент Владимир Путин за “убиец”, предаде Дневник.

Запитан от водещия в студиото: “Каква е цената, която трябва да плати” (визирйки предполагаемата му намеса в президентските избори в САЩ през 2020 – бел. ред.), Байдън отговори: “Цената, която ще плати, ще я видите съвсем скоро.”

Путин уж на шега: Ще се намесим в изборите в САЩ през 2020 г.

Острите му думи идват ден след публикуването на публичната част от доклад на американското разузнаване, в който се казва, че Путин вероятно лично е насочвал кампанията. Тя е била отчасти фокусирана върху приближени на Тръмп, за да ги накара да повтарят и разпространяват спорни тези и твърдения (в частност тези за връзка на Байдън с корупция в Украйна и че бил подпомаган от Китай), очернящи кандидата на демократите.

Какво си казаха Джо Байдън и Владимир Путин в първия телефонен разговор помежду им

Руският президент е надзиравал или най-малкото е одобрил намесата в полза на Тръмп, се казва в текста от 15 страници.

Байдън каза в интервюто, че не смята, че руският лидер има душа, използвайки известна фраза на президента Джордж Буш, който бе казал преди две десетилетия, че се вгледал в очите на Путин и през тях разбрал душата му. Запитан от журналиста смята ли го за убиец, американският президент отвърна “Да. Смятам.”

Русия се е намесила в американските избори през 2016 г., сочи финалният доклад на Сената

За руска кампания за въздействие върху президентските избори през 2016 г. се говори и в разследването на специални прокурор Робърт Мюлър. Иран е другата страна, посочена като опитала да повлияе на изборите през 2020 г., но за Китай се казва, че тази страна “търси стабилност в отношенията със САЩ и не е смятала който и да е резултат от президенския вот като достатъчно благоприятен, за да рискува последиците от това да бъде разкрита намесата ѝ”.

Източник: Дневник

Видео: TheIndependent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции