<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77478" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джо Байдън е ...

Джо Байдън с победна реч: Време е да излекуваме Америка!

08 Ноември 2020
0 757

Демократът Джо Байдън, който спечели изборите за президент на САЩ, обеща да излекува страната от дълбокото разделение и от политическата поляризация, да възстанови “гръбнака на Америка” – средната класа и водещата роля на страната си в света “не с примера на нашата сила, а със силата на нашия пример”.

Джо Байдън е новият президент на САЩ

“Народът на тази страна си каза думата. Те ни дадоха ясна победа”, каза 77-годишният Байдън, който е изправен пред нелеката задача да обедини разделена нация насред смъртоносна пандемия и невиждана икономическа рецесия.

Джо Байдън с победна реч: Време е да излекуваме Америка!

Докато все още тече преброяването на последните гласове, Байдън вече намери място в американската история като президентът, избран с най-много гласове за него от избиратели – над 74 милиона при безпрецедентна избирателна активност. 

Видео: BBC

“Смирен съм от доверието и увереността, която вложихте в мене”, заяви той пред хиляди ликуващи привърженици в града, където живее – Уилмингтън в източния щат Делауеър.

“Сега е време да излекуваме Америка”, каза Байдън, призовавайки сънародниците си “да оставят настрана грубата реторика”.

Той обеща да бъде президент на всички американци – гласували и негласували за него и заяви, че САЩ трябва да бъдат отново световен лидер “не с примера на нашата сила, а със силата на нашия пример”.

Бившият вицепрезидент каза, че е време и двете страни в изборната борба “да се слушат отново”.

“Време е да премахнем суровата реторика, да намалим температурата, да се видим отново, да се изслушаме отново и за да постигнем напредък, трябва да спрем да третираме противниците си като наши врагове. Те не са наши врагове. Те са американци” , каза Байдън.

Джо Байдън с победна реч: Време е да излекуваме Америка!

Той продължи:

“Библията ни казва за всичко, че има сезон, време за изграждане, време за жънене и време за посев и време за оздравяване. Това е времето за изцеление в Америка”.

„Трябва да възстановим душата на Америка“, каза още Байдън. “Нашата нация е оформена от постоянната битка между нашите по-добри ангели и нашите най-тъмни импулси. И това, което казват президентите в тази битка, има значение. Време е нашите по-добри ангели да надделеят”.

“Тази вечер целият свят гледа Америка и аз вярвам, че в най-добрия случай Америка е фар за света. Ще водим не само с примера на нашата сила, но и със силата на нашия пример”, каза той.

Байдън завърши речта си тази вечер, като цитира популярния католически химн “На крилата на орлите”, заявявайки, че е любим на починалия му син Бо и го вдъхновява през последните дни на кампанията.

Той заяви, че се надява, че песента ще даде утеха на много американци, които скърбят любим човек в резултат на пандемията на коронавируса.

На крилата на орлите “улавя вярата, която ме поддържа и която вярвам, че поддържа Америка и се надявам, че може да осигури утеха и утеха на 230 000 американци, загубили любим човек поради този ужасен вирус тази година “, каза Байдън, който е практикуващ католик.

“Сърцето ми е с всеки един от вас”, каза той. “Надяваме се, че този химн също ви дава утеха”.

След това той рецитира думите на песента: “Той ще те издигне на орлови крила, ще те понесе на дъха на зората и ще те накара да блестиш като слънцето и да те държи в дланта на ръката си.”

Източник: Клуб Z

Снимка: Financial Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции