<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Забраненот...

Джуди Халваджиян: Зуека е страшно разочарован, просто му писна!

30 Август 2021
1 50127

Една малко по-различна новина от тези, с които сме свикнали, впечатли през последните дни българското общество. Любимият на много българи комедиен актьор и телевизионен водещ Васил Василев-Зуека обяви отдавна взетото си решение да напусне България заедно със семейството си и да заживее в друга държава, в името на по-доброто бъдеще на детето си. Огласяването от негова страна на тази промяна очаквано предизвика множество реакции в социалните мрежи. От сайта Blitz.bg се свързаха с въпроси по горещата тема с продуцента Джуди Халваджиян, който по традиция е откровен и красноречив.

Препечатваме го без редакторска намеса:

– Г-н Халваджиян, остават броени дни до старта на “Маскираният певец”, а емигрирането на Зуека се превърна в по-коментиран въпрос дори и от политическата ситуация в страната в момента…

– Зуека винаги е бил част от екипа, просто в момента е решил да живее на друго място. Писнало му е от всичко, което се случва в тази държава. Разочарованието му тръгна още преди три години, когато спряха и не подновиха договора на „Господари на ефира“. Това е истината.

Ефирът остава без „Господари на ефира”, шоуто сменя телевизията с интернет

Аз съм си говорил с него и той беше много разочарован от това, че единственото предаване, което се бори за справедливост и дава надежда на хората, беше отвяно от определени самозабравили се политици с огромна власт над медиите. Много се разочарова от тази ситуация, а и от всичко друго, разбира се.

– Явно рисуването сега му дава всичко онова, което през годините в телевизията му е липсвало за душевния комфорт, а и не само за него?! Поне така изглежда отстрани…

– Вероятно е намерил в рисуването точно това. Вярвам и се надявам да е така. Надявам се също и че той ще се върне един ден. Въпросът е, че в тази държава някои неща трябва да се променят, а той вижда, както и ние, че за момента това не се случва. И просто му писна. Страшно е разочарован! Ние го разбираме, защото знаехме за това негово решение още отпреди 5-6 месеца, че и повече. Подкрепям го, защото той иска едно по-добро бъдеще за детето си и разбира се, в нашата държава не го вижда – с тези псевдо политици, това няма как да стане. 

– Съвсем се развали тандемът Рачков – Зуека…

– Така се получи, да, но Рачков продължава да е водещ. При него основният мотив беше, че просто искаше да има собствено шоу. Докато на Зуека просто му писна. Сам дойде и ми каза откъде тръгва цялото му разочарование.

За него, а и за голяма част от екипа, ситуацията с „Господарите“ беше абсолютно разочарование – това са хората, които 18 години се бореха за справедливост и помагаха, и изведнъж по политически причини, разбира се, които никой няма да ви каже, не се продължи договорът. Затова аз винаги съм казвал, че ако видим „Господарите“ да се връщат в ефир, това означава, че нещо е започнало да се променя в държавата. 

– Прехвърлянето на отговорност не е ли вече с ранг на национален спорт у нас, не само в политически аспект?

– Така излиза за жалост… Не очаквах такова нещо. За съжаление логиката казва, че на следващите избори те ще бъдат доста разочаровани от техните резултати, ако не променят изцяло поведението си и начина, по който виждат политиката, и промяната, за която на думи са много добри.

– Какво трябва конкретно да се случи, за да можем да говорим за завръщане на “Господари на ефира”?

– Трябва да питате телевизиите… И bTV, и Нова телевизия имат уникалния шанс да получат „Господарите“. Ние сме разговаряли и с едните, и с другите, те са наясно с всичко, така че очакваме решението и от двете страни. Най-вероятно има някакви проблеми, за които само те си знаят, защото имат желанието, ама нещо не се получава.

За годините, в които бяха факт, „Господарите“ направиха много, помогнаха на мнозина, накараха институциите и политиците да си вършат работата. Никое друго предаване не го прави в ефир! И поради факта, че „Господарите“ станаха много влиятелни, явно определен кръг хора с власт се уплашиха от нас.

– А ако “Господарите” се върнат в ефир, означава ли това, че и Зуека ще се върне?

– Ами ето, това е един повод, ако се случи, да убедя Зуека да се върне в България. Дай Боже по-скоро да се случи това.

Интервю: Анелия Попова за Blitz.bg

Видео: Господари на Уеба – октомври 2020 година

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции