Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Диви животни се отглеждат, за да бъдат убивани като трофеи срещу 350 лева (видео 18+)
Диви животни се отглеждат, за да бъдат убивани като трофеи срещу 350 лева (видео 18+)
ЗооГосподари Вземи EMBED
Loading the video...
08-22-19
добавено
18836
прегледа

Снимки, качени във фейсбук показаха как южноафриканска ловна ферма отглежда диви животни и след това ги предлага за отстрел на ловци срещу скромната сума от 200 долара (около 350 лева), съобщи сайтът Ladbible.com.

 

БРАКОНИЕР Е УБИТ ОТ СЛОН И ИЗЯДЕН ОТ ЛЪВОВЕ В ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РЕЗЕРВАТИ

 

От фермата "Имберия Ракиа" са качили снимки на Фейсбук страницата си, показващи малки лъвчета в клетка, хранени със сурово месо. Според "The Sun" определен брой големи котки се отглеждат там, за да бъдат убивани от ловци, които си плащат за "приключението".

 

 

 

 

Според сайта на фермата срещу едва 200 долара (350 лв.) клиентите им могат да застрелят чакал. Щраусът ще ви излезе 650 долара (1150 лв.) , а най-скъпите "артикули" в дългия списък с животни за убиване са бивол за 12 500 долара (22 000 лв.), както и хипопотам за същата цена.

 

 

 

 

 

Сайтът предлага за отстрел също и леопарди, лъвове, слонове, носорози и тигри, а цените им зависят от "наличност, квоти, разрешителни и изисквания за износ". 

 

Според природозащитници малките лъвчета се отнемат от майките им, докато са все още само на няколко часа, така че женските животни да могат да забременеят отново колкото се може по-скоро. Когато пораснат, биват застреляни за забавление, а костите им - продадени на нелегални търговци, които ги пласират в Далечния Изток, където от тях правят фалшиви лекарства.

 

Най-невероятното е, че всичко това е легално. CITES - международния орган, който се предполага, че защитава застрашените животни, позволява на ловците на трофеи да стреля по критично заплашени от изчезване диви зверове. 

 

 

Друга снимка от фейсбук страницата на "Имберба Ракиа" показва как ловец е отстрелял жираф, а текстът към нея гласи: "Още един голям жираф е свален. Цялото му месо се използва за лъвовете в Имберба Ракиа."

 

 

 

Източник: Ladbible.com