<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: bTV изключва Л...

Димитър Пенев изненадващо се включва в кандидат-депутатската надпревара в София

02 Март 2021
0 2828

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията “Воля” и НФСБ в София, пише bTV.

Това е втората футболна легенда в екипа на Марешки и Симеонов, след като вчера бе потвърдено включването на Петър Жеков – първата „Златна обувка“ на България.

Валери Симеонов и Марешки “се взеха” предизборно, ще се явяват заедно на парламентарния вот (видео)

Той получава приза през 1969 г. за отбелязани 36 гола в първенството.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации“, каза Веселин Марешки.

„За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо – някои социолози вече отреждат трето място на “Воля” и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките”, коментира още Марешки.

Не става ясно кои социолози точно цитира той, след като всички последни обявени публично проучвания показват процент за коалицията под прага на влизане в парламента.

“В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт.

Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно”, каза още той.

А във видеото по-горе можете да си припомните някои от златните лафове на чичо Митко, подбрани от Господарите!

Източник: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции