<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пак агресия в...

Димитър Пенев: Някои да се откажат сами от националния отбор

12 Юни 2019
0 8868

Димитър Пенев коментира загубата на българския национален отбор от Косово с 2:3 в европейската квалификация в понеделник вечер в София, пише Sportal.bg.

 

БОБИ МИХАЙЛОВ СЕ ИЗНИЗВА ТАЙНО ОТ СТАДИОНА СЛЕД ПОЗОРА С КОСОВО (ВИДЕО)

 

“На този етап това са ни възможностите. Допуснахме много индивидуални грешки. Има някакъв ред и изисквания. За два мача кой да е виновен – Балъков ли? Не могат да израснат толкова бързо. Виждате как върви и първенството. Играят се мачове без значение. Нямаме подготовка. Заложбата ни е такава в момента. Косоварите винаги са били силни. Знаете, те са от сръбската школа. Няма Косово, няма Скопие, няма Белград – те са една мая. Една майка ги е раждала", каза треньор №1 на ХХ век у нас.

 

И добави:

 

"Лошото при нас е, че школите ни са 50% надолу. Трябва да има някаква конкуренция. Искаме да имаме футболисти навън, както играеха нашите преди. Отдолу няма елементарна конкуренция. Това е национален отбор все пак. Там трябва да бъдеш напълно подготвен. По мое време поне 15 човека играеха навън. Имаше ред, дисциплина. Събирам ги два дни преди мач и е достатъчно да направя един разбор, да ги подготвя психически за противника. Сега, когото и да избереш, са горе-долу равностойни. Като ги гледаш в отделните мачове, не блестят, но са в националния отбор”.

 

Пената се спря и на критиките на капитана Ивелин Попов, който каза, че националният отбор не е сиропиталище.

 

“Минали сме ги тези етапи като футболисти, и като треньори. По български винаги намираме начин да се оправдаем. Отговорността трябва да понесат самите футболисти. Все пак имаме някакъв залог. Имаме по-малки качества. Някои от играчите трябва сами да се отказват от националния отбор. Сега идва и Англия. Ние винаги сме се плашили от тях. Виждате какво първенство имат и какви футболисти играят там. Дай Боже, да видим промяна в следващия мач”, коментира той.

 

Мачът с Англия е следващият от програмата ни в евроквалификациите. Той ще се играе на 7 септември.

 

 

Източник: Sportal.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции