Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Димитър Рачков
Водещи
Димитър Рачков

Роден е на 18.09.1972 г., в Бургас.

Завършва НАТФИЗ през 1995 г.


Играе в Народния Театър. Зрителите го познават от спектаклите "Хъшове", "Декамерон", "Службогонци", "Зимна приказка", "Бурята".

Има роли във филми като "Занаятът на оръжията" на Ермано Олми и "Турски гамбит" на Михалков. Твърди, че на кастинги на италиански продукции задължително го избират. Не за друго, а защото на вид го докарва на жител на Апенините.

Дълго време Митко Рачков се изявяваше в ТВ предаването "НЛО", разсмивайки и забавлявайки и най-претенциозната аудитория.... След това дойде поканата от продуцентите на "Господари на ефира". Останалото е история, известна на всички български телезрители...

Димитър Рачков се присъединява към екипа на „Господари на ефира” през 2004-та, като за първи път се появява в тандем с Васил Василев – Зуека, а в годините негови „ефирни партньори” са били Руслан Мъйнов, Валентин Танев и Мария Игнатова.
Рачков е емблематично лице на редица предавания, сред които „Пълна лудница” и „Ол инклузив”. Заедно с Васил Василев - Зуека са водещи и на хитовото предаване „Като две капки вода”.