Директорът на габровския театър: Актьорът е уволнен за неявяване на репетиции, не заради протеста

07 Септември 2020
0 3054

Директорът на габровския драматичен театър Петко Койчев заяви, че актьорът Даниел Михайлов е освободен, заради неявяване на репетиции и нарушаване на трудовата дисциплина, а не заради изразената му позиция с участието в антиправителствените протести.

В публикация във Facebook страницата на театъра Койчев подробно описа казуса с назначения по-рано тази година артист.

Актьорът Даниел Михайлов твърди, че е бил уволнен от габровския театър заради активно си участие в протестите срещу правителството. 

Aртист от държавен театър e уволнен заради участие в протестите?

Това е заявил самият той пред камерата на столичния общински съветник Иво Божков, който отразяваше недоволството в Пловдив вчера. По думите на Михайлов директорът на театъра Петко Койчев му казал, че се опитва да стане известен с гражданската си позиция, а не като актьор.

“Длъжен съм като директор на ДТ „Рачо Стоянов“ отговорно да заявя, че освобождаването на актьора Даниел Михайлов няма нищо общо с неговата гражданска позиция, откритото ѝ заявяване и участието му в настоящите протести. Актьорът Даниел Михайлов е освободен, заради нарушение на трудовата дисциплина, заповед на директора и Правилника за вътрешния ред в ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово”, заяви в публикацията си директорът Петко Койчев.

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции