<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72992" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Financial Times": Бо...

Директорът на драматичния театър в Габрово: Няма никакви политически причини, единствената причина е неявяването на актьора на репетиция (видео)

08 Септември 2020
0 1962

Директор на драматичен театър “Рачо Стоянов”- Габрово Петко Койчев заяви пред bTV, че е уволнил актьора Даниел Михайлов заради неявяване на работа и защото има право да го направи при изпитателен срок, в какъвто се намира артистът.

“Няма никакви политически причини, единствената причина е неявяването на актьора на репетиция на 4 септември. Той е на изпитателен срок и аз имам право да го уволня, освен това получих писмена докладна от режисьора, че не иска да работи с този артист заради несериозното му отношение”, каза директорът.

Aртист от държавен театър e уволнен заради участие в протестите?

Михайлов обясни, че не е имал пари да дойде на репетиция и смята, че активната му гражданска позиция е била причината за отстраняването му.

Той допълни, че за докладната от режисьора научава в ефира на bTV, а по забележките на режисьора е работил в свободното си време.

“Това е първият ми професионален театър, аз не се оправдавам, че не съм дошъл на работа, но мисля, че на всекиго му се е налагало поне веднъж да отсъства от работа”, добави Михайлов.

Директорът на театъра се съгласи, че това е така, но поясни, че има начини това да се направи, като добави, че ако Михайлов е бил звъннал вечерта на 3 септември, е можело театърът да му съдейства със средства за придвижване, които той да върне после.

Трупата и режисьорът също изразиха позиция, че актьорът е длъжен да се отнася сериозно към репетициите и да е час преди тях на място.

Михайлов пък обясни, че за извънредна репетиция в събота, за която също е обвинен в неяваване от директора на театъра, не е разбрал, защото не е получил имейл.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Калина Александрова

    09 Септември 2020

    Милият директор и той бил протестирал, но в минали години и да не се явиш един ден на работа е престъпление, достойно за жестоко наказание. Нямам думи на каква пародия от оправдания сме свидетели!

Реакции