Директорът на НИМХ: Не сме крепостни селяни в някаква страна, която вече я няма отдавна

August 13, 2018
25 11406
Коментари: 0

"Останахме малко разочаровани от това, че правителството няма по-категорична позиция за проблема с БАН".  това заяви директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов по време на брифинг след среща в Министерски съвет.

 

Той поясни, че НИМХ ще изпълни волята на правителството и ще преговаря още 10 дни с БАН.

 

„Надявам се нещо ново да се случи, но не знам доколко е реалистична тази надежда. По отношение на аналога, който председателят на БАН даде с това, че преди десетина години отвън се искаше разделяне на Академията и изваждане на институти – в случая мисля, че ситуацията е коренно различна. Напротив, ние останахме с впечатление, че правителството не е особено охотно към извършване на такава дейност“, каза още той и посочи, че изваждането на НИМХ от БАН всъщност е желание на Института.

 

„А това, че можем да повлечем крак на други институти – не виждам защо трябва да е нещо лошо. В крайна сметка не сме крепостни селяни в някаква страна, която вече я няма отдавна. Така че нашата воля би трябвало да се приеме. Малко дори сме разочаровани от тази среща, защото очаквахме доста по-категорична позиция от страна на правителството“, коментира още началникът на НИМХ.

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: