<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Директорът на “Пирогов”: В началото на ноември ще имаме 30 000 случая на Covid-19 (видео)

25 Септември 2020
0 4952

“България и светът са в началото на нова вълна на коронавируса, което налага затягане на ограничителните мерки и подсигуряване на места в лечебните заведения”, каза в “Денят започва” по БНТ директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

Той посочи, че за няколко дни лошо време дневният брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас е скочил до 290 или 5,9 процента от всички направени за денонощието тестове.

Балтов дори предупреди, че през ноември ще има пик на заразяванията. Прогнозите, че около 20 000 ще бъдат случаите до края на септември, се оправдават. Според него до края на ноември случаите ще достигнат 30 000, като активните ще бъдат 7-8000.

Шефът на “Пирогов” добави, че трябва да се измисли нова схема за реакция на заразата, като се обособят по-тежко засегнати региони, в които мерките да бъдат по-строги.

Той каза и че трябва да бъде възстановен Националният оперативен щаб и той да изработи алгоритъм как да се действа през ноември.

“Трябва едно затягане на мерките, но не така както беше – с тотално затваряне на градовете”, посочи още проф. Асен Балтов.

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции