<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96605" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тестове два п...

Директор на детска градина в София поиска декларация за ваксинация на родителите (видео)

13 Август 2021
0 1792

Директор на детска градина в София поиска декларация, че родителите са ваксинирани в противен случай децата няма да могат да я посещават, съобщи разтревожен родител в предаването “Здравей, България” по NOVA.

Според нея по този начин ръководството на градината извива ръцете на родителите, още повече, че не е издавана такава заповед от здравното министерство. От своя страна директорката твърди, че родителите не са я разбрали. Поискала декларацията с „информативна и статистическа цел”.

„Уважаеми родители, във връзка с това, че в медиите се говори за бъдещ локдаун и че ако той стане факт, то детските градини ще работят, но ще могат да приемат деца само на ваксинирани двама родители, които могат да представят сертификати. Поради тази причина Ви молим да попълните декларацията, приложена към този пост”, гласи публикацията във Facebook.

Постът е публикуван в началото на седмицата на страницата на столична частна целодневна детска градина. В декларацията се иска родителите да заявят, че са ваксинирани срещу коронавирус и че могат да представят сертификат. Написаното предизвиква недоволството на част от майките и бащите.

„Бях много изумена. Ако аз и съпруга ми не сме ваксинирани, децата ни няма да посещават тази детска градина. Това беше, което прочетох и разбрах”, каза майка.

Детето на жената посещава детската градина от една година. Крие лицето си, защото все още не го е отписала.

„Аз лично съм ваксиниран родител. Но има доста хора, които не могат да си позволят да се ваксинират, дори и здравословно. Това означава ли, че децата им няма да ходят там. Моето дете ще го гледат, другото – не. Другият родител няма ли да отиде на работа. Кой ще му гледа детето?”, попита още тя.

Исканата декларация предизвиква гнева и на други родители.

Директорката на градината признава, че е поискала декларациите на своя глава, тъй като все още няма издадена заповед от здравното министерство.

„Преди няколко дни в медиите излезе информация, че при предстоящо обявяване на „червена зона” в страната детските градини ще работят само с ваксиниран персонал на 100% и с деца на ваксинирани родители. Това налага предварителна организация на цялата дейност на детската градина. Каква бройка от децата, евентуално, би посещавала нашата детска градина”, обясни тя. 

Директорката допълва, че до напрежението се стигнало, защото родителите не разбрали идеята. „Нито настоявам персоналът на 100% да бъде ваксиниран, нито настоявам някой от родителите да се ваксинира. Според мен това е масовата истерия в страната относно ваксинирането. Отрицателни постове във Facebook с линчуване лично към детската градина, към мен като директор”, добави директорката.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции