<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как се отразя...

Доверието към Путин пада, докато коронавирусът върлува в Русия

04 Май 2020
0 2600

Популярността на руския президент Владимир Путин претърпява сериозен удар, докато страната вече втори ден подред отчита над 10 000 нови случая на коронавирус, пише Daily Mail.

През последното денонощие бяха регистрирани 10 581 нови потвърдени случая на болестта след други 10 633 от неделя. Така заразените в Русия вече са общо 145 268. Това означава, че в момента държавата регистрира повече нови инфекции от всяка европейска страна.

В понеделник също така бяха регистрирани 76 нови смъртни случая от Covid-19. Жертвите на коронавирус там вече са 1356.

Докато рейтингът на одобрение на Путин остава относително стабилен, доверието към него намалява. Според последно проучване, само 46 на сто от анкетираните през март заявяват, че искат Владимир Путин да остане на власт след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г.

Проучването е направено от Levada Center.

Рейтингът на доверието на президента, който според The ​​Daily Telegraph се разглежда като по-перспективен показател от останалите оценки за одобрение, беше 54% през юни миналата година, което показва, че той е в спад от известно време. Всичко това се усложнява и от справянето му с кризата, предизвикана от пандемията.

Понастоящем страната е под национална карантина, която Кремъл удължи до 11 май. Очаква се след тази дата правителството да стартира облекчаващи мерки за всеки отделен регион.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции