<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91297" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж даде на и...

Докога убийци ще се разминават с несправедливо леки присъди? (РЕПОРТАЖ)

10 Юни 2021
0 5405

Помните ли убийството на Дари и Никол в столичния квартал „Надежда“? А на Андреа от с. Галиче? На децата от Сандански, чиято майка ги уби без да й мигне окото? Типично по български, тези случаи вече са блед спомен и част от криминалната хроника. Но горчивината от тях не дава мира на една група, обединена от обща кауза – Да спрем насилието. Хора от цялата страна, а някои и живеещи в чужбина стартират петиция с настояване за законодателни промени, които да включват по-сурови наказания за насилниците. Можете да я подпишете тук.

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт се срещнаха виртуално с организаторите, както и с част от хората, които споделиха защо се включват в инициативата и какво се надяват да постигнат. Според тях при убийство единствената справедлива присъда е доживотен затвор – особено когато става въпрос за престъпление, извършено по особено жесток начин. Те са убедени, че обединяването на повече хора с тази кауза ще доведе до реални промени и до по-малко случаи на агресия на по-късен етап.

Питаме се докога насилието ще бъде приемано като такова, едва когато се стигне до фатален край? Кога ще има адекватни присъди и справедливост – така, че да няма нови жертви на тази „пандемия“ агресията?

Очакваме сигналите ви за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции