Следва: Зов за помощ: ...

Докъде стигнаха с премахването на велоалеята в кв.Бояна? (РЕПОРТАЖ)

16 Октомври 2020
9 692

Скъпи приятели, преди месец ви показахме една абсурдна велоалея, която води до километрични задръствания на бул. „Ал Пушкин“ в столичния квартал „Бояна“. Тогава граждани се обърнаха към нас, за да поискат обяснение защо не е имало обществено обсъждане на проекта за изграждането й и обясниха до какви опасни ситуации води тя. Последва техен протест, който доведе до обществено обсъждане на казуса. По време на него кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков и зам.-кметът в Столична община инж. Кристиан Кръстев обещаха до две седмици велоалеята да бъде премахната.

Вижте каква ще бъде съдбата на велоалеята в кв. Бояна (РЕПОРТАЖ)

Днес нашата репортерка Виктория Симеонова отново беше там, за да провери изпълнено ли е обещанието за премахване на маркировката и възстановяване на стария вид на булевард „Ал. Пушкин“. С нея се срещнаха и двама от жителите на квартала. Оказа се, че действително половината от маркировката е заличена, махнати са и колчетата, но след тях остават дълбоки дупки, които могат да създадат проблеми през зимата. Освен това, все още не е ясно колко точно ще струва премахването на велоалеята, за изграждането на която бяха заделени общо 260 хиляди лева.

Ние от „Господарите“ ще продължим да следим темата, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    17 Октомври 2020

    Бой по велоалеите! Ще ми карат те колелета! Айде марш на платното, да сте си купили трошки втора употреба! Който не цапа въздуха, не е софиянец!

Реакции