Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Домашен арест за 91-годишен дядо убил и разчленил свой съсед във Варна
Домашен арест за 91-годишен дядо убил и разчленил свой съсед във Варна
08-12-19
добавено
5532
прегледа

Заради задравословното състояние на обвиняемия Окръжната прокуратура във Варна поиска домашен арест за 91-годишния мъж, убил при скандал по-млад съсед и разчленил тялото му, след което го закарал в гората между две села, съобщава Dir.bg

 

Според прокуратурата здравословното му състояние не позволява задържането му под стража в ареста.

 

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за извършителя на убийството, които уличават 91-годишния П.Т. Двамата мъже се познавали и помежду им често имало конфликти. При един от тях възрастният мъж нанесъл удар в тялото на по-младия си съсед, а след това разчленил мъртвото му тяло и го пренесъл в гористата местност между двете варненски села.

 

На 10 август възрастният мъж е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК от Окръжната прокуратура във Варна. Умишленото убийство се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Назначена била съдебномедицинска експертиза на обвиняемия. 
 

Заключението от нея показва, че здравословното му състояние не позволява задържането му под стража в ареста. Окръжната прокуратура във Варна е поискала от Варненския окръжен съд да определи домашен арест на 91-годишния П.Т. като най-адекватна мярка за неотклонение, за да не може да се укрие и да извърши друго престъпление. Искането на прокуратурата е било одобрено от състав на съда в събота, 10 август.

 

Усилията на прокурори и полицейски служители за разкриването на умишленото убийство, извършено на 8 юли тази година, бе оценено високо от заместник-главния прокурор Иван Гешев, който участва в съвместния брифинг на прокуратурата и ОД на МВР във Варна по случая заедно с апелативния прокурор Владимир Чавдаров.

 

 

Източник: Dir.bg