<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Доналд Съдърланд ще озвучава анимация по “Физика на тъгата” на Георги Господинов

20 Юни 2019
1 1996

Анимационната версия на “Физика на тъгата” на английски език ще звучи с гласовете на канадския актьор Доналд Съдърланд и сина му Росиф Съдърланд. Това съобщи във Фейсбук аниматорът Теодор Ушев, цитиран от Свободна Европа.

 

 

Проектът е вдъхновен от едноименната книга на писателя Георги Господинов, който по-късно също обяви новината.

 

“Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на "Физика на тъгата" бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал”, написа Ушев.

 

Вторият роман на Георги Господинов „Физика на тъгата“ с излизането си оглавява класациите за най-продавани книги в България. „Георги Господинов пише световен роман, който е и български“, коментират критиците. И познават. Книгата се радва на успех и в Съединените щати с превода на Анджела Родел.

 

Теодор Ушев коментира, че проектът е възможен “благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в Тъгата – Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен”.

 

Доналд Съдърланд е познат от филми като “Игрите на глада”, “Гордост и предразсъдъци”, „Време да убиваш“, „Изкуството на войната“

 

Това е поредният проект на аниматора Теодор Ушев и писателя Георги Господинов. Общият им филм „Сляпата Вайша“ беше номиниран за „Оскар“ в категорията на късометражните рисувани ленти.

 

 

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции