<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77483" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джо Байдън с ...

Доналд Тръмп: Байдън бърза погрешно да се обяви за победител

08 Ноември 2020
2 4150

Доналд Тръмп обвини Джо Байдън, че бърза да се обяви невярно за победител в президентските избори в САЩ, предадоха „Франс прес“ и „Асошиейтед прес“, цитирани от bTV.

“Всички знаем защо Джо Байдън се е втурнал да се представи невярно за победител и защо съюзниците му в медиите полагат толкова усилия да му помогнат: те не искат истината да излезе наяве. Простият факт е, че тези избори далеч не са приключили.”

Снимка: WBEZ

“Джо Байдън не е удостоверен за победител в никой щат, камо ли в силно оспорваните, където ще има задължително повторно преброяване на гласовете, или в щати, където предизборният ни щаб има валидни и легитимни законови оспорвания, които биха могли да определят окончателния победител.

В Пенсилвания например нашите законни наблюдатели не получиха смислен достъп да следят процеса на преброяване. Законните гласове решават кой е президент, а не медиите”, се казва в изявление на Тръмп.

“От понеделник нашият предизборен екип ще започне да отстоява в съда своята позиция, за да гарантира, че избирателните закони са напълно спазени и че законният победител получава поста. Американският народ има право на честни избори: това значи да се преброят всички законни бюлетини и да не се броят никакви незаконни бюлетини. Това е единственият начин да се гарантира, че обществеността има пълно доверие в нашите избори. Шокиращо е, че предизборният щаб на Байдън отказва да приеме този основен принцип и иска да се броят бюлетини, дори ако са фалшиви, подправени или пуснати от лица без избирателни права или починали хора”, се казва още в изявлението.

“Изходът от избори в САЩ при разногласия между кандидатите се определя от съда, а не от телевизионни компании или други средства за масова информация, които водят неофициално броене на гласовете”, заяви адвокатът на президента Тръмп Руди Джулиани, цитиран от ТАСС.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции