<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41412" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Самолет кацн...

Доналд Тръмп заплаши Турция с тежки санкции, ако "направи нещо, което не трябва да прави"

12 Октомври 2019
0 1312

СAЩ ще наложат тежки санкции на Турция при "неприемливи действия от нейна страна в Сирия", предупреди президентът Доналд Тръмп, цитиран от CNBC.

 

 

ТРЪМП ЗАПЛАШИ ТУРЦИЯ С УНИЩОЖЕНИЕ, АКО НАВЛЕЗЕ В СИРИЯ

 

 

"Ако Турция направи нещо, което не трябва да прави, ние ще ѝ наложим санкции, които досега са изпитвали само няколко страни", подчерта Тръмп.

 

 

""

 

 

БОЙКО БОРИСОВ: АКО ЕРДОГАН ПУСНЕ БЕЖАНЦИ, ТЕ ЩЕ СЪБОРЯТ ОГРАДАТА И ЩЕ МИНАТ (ВИДЕО)

 

 

По-рано американският министър на финансите Стивън Мнучин съобщи, че президентът е разрешил въвеждането на много сериозни санкции срещу Турция, след като тя започна военната офанзива в Сирия. Засега наказателните мерки не са активирани, но може да бъдат задействани при необходимост, уточни Мнучин.

 

 

СЪВЕТЪТ ЗА СИГУРНОСТ НА ООН СЕ СЪБИРА ЗАРАДИ ТУРСКАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ В СИРИЯ

 

 

Тръмп е обезпокоен да не би турските въоръжени сили да вземат на прицел цивилни и иска да даде ясно да се разбере, че Турция не бива да "позволи на нито един боец на групировката "Ислямска държава", държан в плен от кюрдските милиции в Сирия, да избяга", подчерта Мнучин.

 

 

""

 

 

В същото време Турция даде да се разбере, че ще продължи непоколебимо военната си операция в Сирия, въпреки американските предупреждения за възможни санкции.

 

 

""

 

 

"Турция се бори срещу терористични организации, които са заплаха за националната ѝ сигурност, и тази борба ще продължи с решителност", каза министерството на външните работи на страната в изявление. 

 

 

"Ние няма да прекратим операцията "Извор на мира", докато не бъдат прочистени всички терористи. Нашата борба не е срещу кюрдите, нашата борба е срещу терора." Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

 

 

""

 

По думите му от много страни оказват натиск на Турция да прекрати операцията. "В никакъв случай няма да отстъпим нито крачка назад или да спрем. От ляво и отдясно ни заплашват да прекратим операцията. Но ние ще продължим нашата борба и след 32-ия километър от границата. Ние обявихме, че този регион ще бъде зона за сигурност на около 4 млн. сирийски бежанци, които живеят в нашата страна", каза още Ердоган.

 

 

""

 

 

Френският президент Еманюел Макрон призова за "възможно най-бързо" спиране на турската военна операция в Северна Сирия. В телефонен разговор с американския си колега Доналд Тръмп Макрон "подчерта необходимостта преди всичко да не бъде допуснато каквото и да било активизиране на групировката "Ислямска държава" в региона, да бъдат подкрепяни тези, които се сражаваха на терен заедно с нас срещу терористите, и да бъде защитено цивилното население".

 

 

Дали наистина се гарантира сигурността на местните и как преминава до момента военната операция можете да видите във видеото горе. 

 

 

Френският президент отбеляза, че "турската офанзива трябва да бъде спряна възможно най-бързо. Франция и Съединените щати, които споделят общи безпокойства, ще се координират в тясно сътрудничество през следващите дни", пише в официално изявлеие на Елисейският дворец.

 

 

Източник: CNBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции