<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двойка вдигн...

Доналд Тръмп: Няма да защитим кюрдите, те не ни помогнаха във Втората световна война (видео)

10 Октомври 2019
0 4366

Доналд Тръмп защити нахлуването на Турция в Северна Сирия, като каза, че кюрдският народ „не е помогнал на САЩ във Втората световна война“.

 

 

ТРЪМП ЗАПЛАШИ ТУРЦИЯ С УНИЩОЖЕНИЕ, АКО НАВЛЕЗЕ В СИРИЯ

 

 

""

 

 

Решението на президента да изтегли американските войски от района беше посрещнато с ужас във Вашингтон, като републиканците и демократите остро критикуваха тази стъпка. Оттеглянето реално позволи на Анкара да започне дълго чаканата военна офанзива срещу ръководените от кюрдските Сирийски демократични сили (SDF).

 

 

СЪВЕТЪТ ЗА СИГУРНОСТ НА ООН СЕ СЪБИРА ЗАРАДИ ТУРСКАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ В СИРИЯ

 

 

""

 

 

 „Кюрдите не ни помогнаха във Втората световна война, не ни помогнаха в битката с Нормандия “, каза още американският президент, цитиран от The Independent. Тръмп заяви, че САЩ са помогнали финансово на кюрдските сили.

 

 

""

 

 

„Похарчихме огромни средства за подпомагане на кюрдите по отношение на боеприпаси, по отношение на оръжия, по отношение на пари. Те се бият помежду си от стотици години“, коментира още Тръмп.

 

"Турция обеща да защитава цивилните, да защитава религиозните малцинства, включително християните, и да гарантира, че няма да се стигне до хуманитарна криза. Ние ще следим дали те спазват този ангажимент," каза Тръмп в декларацията. 

 

Позициите на американското ръководство за случващото се в Сирия се промениха няколко пъти. От подкрепа за съюзника Турция и после заплахи за икономическото унищожение през последните дни американският президент Доналд Тръмп премина в нова фаза, в която открито нарича "Извор на мира" "лоша идея".

 

 

 

Източник: The Independent

Видео: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции