<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мрачен сцена...

Доналд Тръмп се затрудни да произнесе думата “тоталитаризъм” при речта си от хълма Ръшмор (видео)

05 Юли 2020
0 900

По време на речта си от хълма Ръшмор американският президент Доналд Тръмп видимо сля няколко думи в опита си да произнесе една цяла, която в речника му фигурира като “тоталитариaнизъм” или “тоталитариотизъм”, пише The Independent.

Речта, с която той отбелязва националния празник на САЩ на моменти приличаше на предизборно събрание, на което президентът обвини “гневните тълпи”, които “отричат културата” и “изискват пълно подчинение от онези, които не са съгласни”. С това той визираше протестите, заляли страната през последните седмици, които ескалираха в събарянето на паметници на противоречиви личности от историята на САЩ.

“Това е точната дефиниция на „тотали-тариа-тизма”, каза той.

Съоснователят на опозиционния “Линкълн Проджект” Джордж Конуей и съпруг на съветничката на Белия дом опита да публикува в Twitter думата, която е изрекъл президентът на САЩ и се получи нещо като “тоталитариатизъм”.

Дъщерята на съветничката на Тръмп качва анти-Тръмп видеа в TikTok (видео и снимки)

Мнозина изразиха притеснение, че Доналд Тръмп не само не знае как се произнася думата, която цели да изрече, но май и не е наясно с нейното значение.

Професорът по политически науки в Университета “Станфорд” написа по повод речта следното:

“Тръмп очевидно няма представа какво означават думи като фашизъм и тоталитаризъм. Нека тези, които са написали тази реч, да се засрамят. Както и онези, които са одобрили тази реч, засрамете се! Това е може би най-неамериканската реч, произнесена някога от американски президент, в навечерието на 4 юли.”

“Линкълн Проджект” представлява крило в редиците на Републиканската партия, което е в опозиция на настоящия президент на САЩ.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Borìs Popòv

    05 Юли 2020

    Това ли трябва да е смешно? Егати обичайния лапсус, айде стегнете се малко!1

Реакции